Ali blijft zenuwen de baas in knotsgekke match

De Fed Cup-match tegen Errani was een bijzondere bedoening. Ali had te maken met een tegenstandster die het heel de match lastig had met de toss en zag een comfortabele voorsprong verdwijnen in de tweede set. Ali hield het hoofd koel en haalde in de derde set de winst binnen.

België leidde al met 0-1 in Italië toen beide speelsters de baan op gingen. Errani sukkelde met de opslag en voornamelijk met de toss. Zo duurde het vaak een hele tijd vooraleer de rally begon en kreeg Alison nooit de kans om in enig ritme te geraken. Alison buitte de zwakte van de Italiaanse wel uit en won elk opslagspel van Errani in de eerste set. Zo bouwde Alison een 4-2-voorsprong uit. Het verschil van twee games bleef ook op het scorebord.

Alison begon haar eigen opslagspelletjes wat gemakkelijker binnen te halen en leidde met 4-1 in de tweede set. Errani begon haar servicegames dan toch te winnen en maakte er 4-4 van. In de tiebreak knokte Alison van 5-2 achter terug en kwam ze zelfs op matchpunt. Drie onnodige fouten later had Errani echter de tweede set gewonnen.

Alison liet zich niet van de wijs brengen. Ze liep 3-1 uit in de derde set. Bij 3-2 werd Errani behandeld aan haar kuit, maar ook dat kon de Italiaanse niet redden. Alison drukte door en versloeg Errani uiteindelijk met 6-4, 6-7 (6/8) en 6-2.