Ali en Kirsten dwingen dubbelspecialisten tot het uiterste

Alison nam op de US Open ook deel aan het dubbelspel. Samen met Kirsten Flipkens gaf ze Timea Babos en Kristina Mladenovic, die dit jaar samen nog de Australian Open wonnen, partij. Ali en Kirsten maakten het hen enorm moeilijk. Desondanks werd de wedstrijd in twee sets beslecht met 4-6 en 5-7.

Alison en Kirsten brachten het er allebei goed vanaf in hun eerste twee opslagbeurten. Zo kwamen ze vier keer op voorsprong. Bij 4-3 plaatsten Babos en Mladenovic wel een tussenspurt, waardoor die vijf spelletjes op rij wonnen. Dat betekende setwinst voor de Hongaars/Franse combinatie en meteen een voorsprong in de tweede set.

Het zag ernaar uit dat ze als tweede reekshoofd in die tweede set minder energie zouden verspelen. Bij een 1-3-stand leek een backhand passing van Babos voor de definitieve beslissing te zorgen. Niets was echter minder waar. Alison redde twee matchballen op haar eigen service en vervolgens kwam het Belgische dubbelteam helemaal terug tot 5-5. De volgende twee spelletjes moesten Ali en Kirsten dan wel weer aan hun opponentes laten.