Ali haalt achterstand op tegen Bondarenko

Alison plaatste zich voor de tweede ronde van de Miami Open door Kateryna Bondarenko (WTA-73) te verslaan met 6-7 (3/7), 7-5 en 6-1. Alison stond een set en een break achter, maar haalde alsnog de winst binnen.

Bij een 2-2-stand realiseerde Alison de eerste break. Ali had zelfs een kans op een dubbele break, maar het was Bondarenko die meteen terugbrak. Alison ging hierop wel opnieuw door de opslag van haar tegenstandster en mocht serveren voor de eerste set. Spijtig genoeg werd dit een blanco game in het nadeel van Alison. Ze veegde twee setballen weg op haar eigen service om de tiebreak af te dwingen. Ali pakte daarin het eerste punt. Nadien won Bondarenko vijf punten op rij. De Oekraïense behield haar voorsprong en won de eerste set.

Het zag er niet goed uit toen Alison 0-2 en later 1-3 achter stond in de tweede set. Alison had wel een veel hoger percentage van gewonnen punten op de eerste opslag en dat resulteerde ook in veel meer breakpunten. Eén van die breakballen kon ze benutten om er 3-3 van te maken. Bij 4-5 zou Bondarenko toch voor de match serveren. Alison plaatste vanaf dat moment een flinke tussenspurt en dwong een beslissende set af.

Ze bleef goed spelen en pakte ook de eerste drie spelletjes in de derde set. Zo had Alison dus liefst zes games op rij gewonnen. Bij 3-1 won ze ook nog eens een spannend game waardoor de veer brak bij Bondarenko. Alison maakte het af na 2 uur en 24 minuten. In de volgende ronde wacht Agnieszka Radwanska (WTA-32).