Ali klopt voormalig US Open-kampioene voorafgaand aan nederlaag tegen rijzende ster

Op het WTA-toernooi van Eastbourne speelde Alison twee spannende driesetters. Ze behaalde een mooie overwinning tegen Samantha Stosur. In de tweede ronde botste Alison op Daria Kasatkina, één van de rijzende sterren uit het damestennis.

Tegen Stosur toonde Alison mentale weerbaarheid, want ze kreeg toch een klap te verwerken. Ze zag een 5-1-voorsprong veranderen in 5-7-verlies. Toch rechtte Ali hierna de rug. Ze liep 2-0 uit in de tweede set. In de achtste spel van die set kwam haar Australische tegenstandster wel weer langszij, maar Alison won later de tiebreak met 7-3. Bij 3-2 in de derde set forceerde Alison de beslissende break. Ze serveerde het vervolgens uit en klopte Stosur met 5-7, 7-6 (7/3) en 6-3.

De match tegen Kasatkina kondigde zich aan als een moeilijke opdracht, maar Alison deed het goed en ging bij 6-5 op love door de opslag van de Russische. Nadien ging de partij echter de andere kant op. Alison maakte in de tweede set nog wel een 0-2-achterstand goed, maar hierna bleek Kasatkina te sterk. Alison verloor uiteindelijk met 7-5, 4-6 en 1-6. In elk geval is Alison in Eastbourne goed getest geweest voor het grandslamtoernooi van Wimbledon dat er volgende week aan komt.