Alison bereikt hoofdtabel Rome

Alison heeft de hoofdtabel bereikt van het WTA-toernooi van Rome. In de Italiaanse hoofdstad moest Alison de kwalificaties afwerken en dat deed ze succesvol. Twee keer kon ze zegevieren in een driesetter.

Alison was het derde reekshoofd in de qualies en moest eerst voorbij Bethanie Mattek-Sands (WTA-208), de Amerikaanse die bouwt aan de weg terug nadat ze vorig jaar op Wimbledon een zware kwetsuur opliep. Alison haalde het nipt in de eerste set. Het antwoord van Mattek-Sands kon tellen, maar nadien nam Alison opnieuw volledig de bovenhand. Met 7-5, 1-6 en 6-1 stootte Ali na 2u4min door naar de tweede kwalificatieronde.

Daarin wachtte de Chinese Qiang Wang (WTA-64). Alison startte goed en pakte de eerste twee spelletjes. De volgende vijf games moest ze aan Wang laten en dat was bepalend voor de uitkomst van de eerste set. Alison bouwde een 4-1-voorsprong uit in de tweede set. Hoewel Wang nog even tegen stribbelde, gaf Alison de setwinst niet meer uit handen. Ali liep ook 3-0 uit in de derde set en gunde haar tegenstandster nadien nog slechts één spelletje. Knap dus van Alison die een scheve situatie rechtzette en uiteindelijk zegevierde met 3-6, 6-3 en 6-1.