Alison bereikt kwartfinales dubbelspel in Auckland

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is een dubbelmatch geworden voor Alison (WTA D-123). In Auckland staat ze samen met Kirsten Flipkens (WTA D-23) in de kwartfinales na een Australisch/Sloveens duo te verslaan.

Beide Belgische meisjes moesten het opnemen tegen de Australische Monique Adamczak (WTA D-67) en de Sloveense Katarina Srebotnik (WTA D-57). Alison en Kirsten kwamen 1-3 achter, maar trokken de scheve situatie nog recht. Ze kwamen onmiddellijk weer op gelijke hoogte en wonnen de set alsnog via een tiebreak. Nadien was het bij 0-3 opnieuw achtervolgen in set twee.

Ook deze keer kwamen Ali en Kirsten langszij en maakten ze er 3-3 van. Bij 4-4 sloegen Adamczak en Srebotnik nog een keertje toe. Zo moest een super tiebreak beslissen over winst en verlies. Alison en Kirsten namen de beste start, zagen hun tegenstandsters terugkeren, om nadien opnieuw uit te lopen naar 8-3. Enkele punten later was de buit binnen. Alison en Kirsten wonnen met 7-6 (7/5), 4-6 en 10-6. Zo behoren ze meteen tot de acht beste duo’s in Auckland.