Alison bezorgt België derde overwinning

In het derde duel van de week speelde het Belgische Fed Cup-team tegen Bulgarije. De winnaar van deze ontmoeting zou de overwinning pakken in poule D. Net zoals in hun vorige twee ontmoetingen was België met duidelijke 3-0 cijfers de betere.

In de eerste ontmoeting van de dag had Ysaline Bonavonture (WTA-160) het niet gemakkelijk tegen Elitsa Kostova (WTA-245). Ze won uiteindelijk na drie sets: 6-3, 3-6 en 6-3. In het tweede duel moest Alison (WTA-43) aan de slag tegen Tsvetana Pironkova (WTA-93). Pironkova stond in 2010 nog op plaats 31 nadat ze de halve finale bereikte op Wimbledon. Ali gaf haar tegenstandster geen kans in de partij en stoomde door naar een 6-4 en 6-2 overwinning. In dubbelspel kreeg Benoit voor het eerst in haar carrière de kans om een Fed Cup-match te spelen. Ze won samen met Mestach na meer dan twee uur tennis en drie sets: 4-7(4), 6-2 en 6-4.

Morgen speelt België dan de finale tegen Groot-Brittannië. Hun hoogst gerangschikte speelster is Heather Watson (WTA-85). Zij won al haar enkelwedstrijden net zoals de 16-jarige Katie Swan (WTA-524). In het dubbelspel kunnen ze beroep doen op het duo Rae/Smith (WTA D-68). De winnaar van dit duel mag naar play-offs van Wereld Groep II.