Alison blijft de koningin van Boedapest en verlengt haar titel

Boedapest en Alison: het is een uitstekende ‘match’. In de finale van dit jaar klopte Alison Markéta Vondrousova met 1-6, 7-5 en 6-2 en rijfde zo haar tweede opeenvolgende Hungarian Ladies Open-titel binnen.

Een snelle rebreak bracht Alison op het scorebord, maar haar Tsjechische opponente ging er vol voor van in het begin en die aanpak leek te renderen. Vondrousova won zes spelletjes op rij. Uiteraard meer dan voldoende om de eerste set binnen te halen.

Als Alison één ding bewezen had in haar vorige matchen, dan was het dat ze kon terugvechten. Dat deed ze opnieuw. Alison trok haar niveau omhoog in de tweede set. Spijtig genoeg werd ze twee keer onmiddellijk teruggebroken nadat ze de service van Vondrousova had afgepakt. Een derde break was wel doorslaggevend en forceerde een derde set.

Alison had nu het mentale voordeel en stond ook gewoon uitstekend te tennissen. Nu kon ze op haar beurt zes spelletjes na mekaar winnen. Het gaf haar een geruststellende 4-0-voorsprong. Een uitstekende positie om het slot van de wedstrijd mee aan te vatten en Alison wilde deze kans niet verspillen. Alison benutte haar derde matchpunt en kon hierna de schaal opnieuw in de lucht steken. Het is Ali’s vierde eindzege op een WTA-toernooi.