Alison blijft winnen in Hong Kong

Alison (WTA-91) lijkt zich op haar gemak te voelen in Azië. Vorig jaar schreef ze het WTA 125K toernooi van Taipei op haar naam en vandaag won ze haar kwartfinale op het WTA-toernooi van Hong Kong tegen kwalificatiespeelster, Jarmila Gajdosova (WTA-99).

Het was de Australische die het beste aan de wedstrijd begon. Toen de partij bij 3-2 in de eerste set werd stopgezet omwille van de regen serveerde ze voor een 4-2 voorsprong. De regenpauze bleek echter in het voordeel van Alison. Ze brak nog tweemaal door de opslag van haar tegenstandster en pakte de set met 6-4.

Net zoals in de eerste set moest de Belgische één keer haar eigen opslag inleveren maar ze verzilverde zelf drie breakpunten. Ali schreef zo de tweede set met 6-2 op haar naam en verzekerde zich van een plaats in de halve finale.

In de halve finale speelt Alison tegen derde reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-36). Beide speelsters namen het eerder dit jaar op het graveltoernooi van Nürnberg al eens tegen elkaar op. Toen won de Tsjechische in twee sets.