Alison boekt knappe zege tegen achtste reekshoofd

Alison staat in de tweede ronde van het toernooi van Mallorca (Spanje, WTA International) en dat is zeker en vast een knappe verwezenlijking. Tegenstandster in de eerste ronde was immers achtste reekshoofd Katerina Siniakova (WTA-38). Alison was in drie sets te sterk: 6-2, 3-6 en 6-3.

Beide speelsters brachten het er in hun eerste opslagbeurt goed vanaf en vervolgens begon Alison aan een bijzonder sterke periode. Ze won maar liefst zeven van de acht volgende spelletjes. Zo stak ze op indrukwekkende wijze de eerste set op zak en stond ze er ook in set twee meteen goed voor. Dan was het echter haar tegenstandster die aan een reeksje begon. Van 2-0 voor Alison ging het naar 2-5.

Alison stribbelde nog wel tegen en had vier kansen om terug te breaken, maar Siniakova serveerde de set uit. Geen probleem voor Alison, die in het begin van de derde set meteen het verschil maakte en 4-0 uitliep. Haar Tsjechische opponente nam wel nog een break terug, maar Alison gaf de overwinning niet meer uit handen.