Alison en Kirsten stranden op zucht van setwinst tegen Williams/Wozniacki

De derde wedstrijd van het jaar was meteen een confrontatie met twee grandslamkampioenen uit het enkelspel. Het was in het dubbel dat Alison (WTA D-123) samen met Kirsten Flipkens (WTA D-23) het opnam tegen Serena Williams en Caroline Wozniacki. Ali en Kirsten hadden drie setballen, maar het werd toch een eervol verlies in twee sets.

Uiteraard was er veel respect voor de tegenstanders en die gingen meteen met de eerste drie spelletjes aan de haal. De reactie van Alison en Kirsten was knap: ze kwamen onmiddellijk op gelijke hoogte. In het vervolg van de set bleef het een nek-aan-nekrace. Bij 5-4 hadden Alison en Kirsten zelfs een eerste setpunt. Williams en Wozniacki wisten het te redden in de volgende rally en ook het beslissende punt van de game. In die tiebreak hadden eerst Williams en Wozniacki drie setballen en nadien kregen Alison en Kirsten twee setpunten. Geen van de in totaal drie kansen kon benut worden en nadien ging de set alsnog naar het Amerikaans/Deense duo.

De uitkomst van die eerste set was cruciaal voor het verdere verloop van de partij. Williams en Wozniacki hadden nu het mentale voordeel en liepen 1-3 uit in set twee. Ook de laatste twee spelletjes van de set gingen naar hen, waardoor de wedstrijd na ruim anderhalf uur gespeeld was. Alison en Kirsten verloren met 6-7 (9/11) en 2-6, maar kunnen Auckland met opgeheven hoofd verlaten.