Alison gaat na eerste zege in dubbel voor stunt in enkelspel

Alison gaat vandaag in Sint-Petersburg haar best doen om het vierde reekshoofd aan het wankelen te brengen. Intussen behaalde ze samen met Kirsten Flipkens ook al een overwinning in het dubbelspel.

Alison had Kirsten uitgeschakeld in het enkel, maar speelde wel aan haar zijde in het dubbel. In hun partij tegen de Poolse Kania en de Russische Sizikova konden ze in de loop van de eerste set een kloofje bij mekaar tennissen. Die voorsprong hielden ze ook vast. Set twee was een ander verhaal. Alison en Kirsten maakten tot twee keer toe een verschil van twee games goed, maar een derde keer lukte dat niet meer.

Er kwam dus een super tiebreak aan te pas. Bij 1-1 wonnen Alison en Kirsten drie punten op rij. Een beslissend moment in de wedstrijd, want dat was ook aan het eind het verschil. Alison en Kirsten wonnen met 6-3, 5-7 en [10-7]. Voor Alison haar eerste zege dit jaar in het dubbelspel. In de kwartfinales wachten de Russische Kudermetova en de Wit-Russische Lapko.

Vandaag staat Alison ingepland op de Sibur Arena voor haar wedstrijd in de achtste finales van het enkelspel tegen Aryna Sabalenka. Het is de tweede match op die baan, na Alexandrova – Martincova. Die wedstrijd is begonnen om 13u plaatselijke tijd, 11u Belgische tijd.