Alison geeft op in enkelspel na eerdere zege in dubbel

Alison is momenteel in Canada voor het ITF-toernooi van Vancouver. Daar proefde ze van de zege door samen met Greet Minnen een spannende dubbelmatch winnend af te sluiten. Tijdens haar eerste enkelmatch voelde Alison zich niet opperbest en moest ze opgeven.

Alison (WTA-63) stond tegenover Maddison Inglis (WTA-206). Het werd al snel duidelijk dat Alison zich niet op het maximum van haar vermogen kon verdedigen. Een vroege achterstand kon ze nog ophalen, maar nadien zag ze haar Australische opponente toch met de eerste set aan de haal gaan. Een 2-0-voorsprong in het begin van set twee gaf nog wat hoop. Alison moest die bonus echter meteen weer inleveren en gaf op bij 2-6 en 2-2.

In het dubbel had Alison met Greet Minnen wel al gewonnen tegen het Canadese dubbelduo Branstine/Fernandez. De thuisspeelsters wonnen wel de eerste drie spelletjes en hielden hun voorsprong vast in de eerste set. Alison en Greet lieten hen in de tweede set echter geen schijn van kans. Bij 2-7 en 4-8 in de supertiebreak zag het er niet zo goed uit. Net op het juiste moment boksten Ali en Greet nog een reeks van zes punten op rij in mekaar. Zo wonnen ze alsnog met 3-6, 6-1 en [10-8]. Door het forfait van Bonaventure en Sanchez mochten ze meteen door naar de halve finales. Het is echter maar de vraag of ze daarin in actie gaan komen.