Alison geklopt door Bondarenko

Op het WTA-toernooi van Indian Wells moest Alison (WTA-46) in de eerste ronde aan de slag tegen een kwalificatiespeelster. Ze kreeg met Kateryna Bondarenko (WTA-70) geen gemakkelijke tegenstandster voorgeschoteld. De Oekraïense stond in 2009 nog op de 29ste plaats op de wereldranglijst en is na de geboorte van haar eerste kindje bezig aan een comeback.

Vorig jaar stonden beide speelsters al eens tegenover elkaar op het WTA-toernooi van Monterrey en toen won Bondarenko in twee sets. Vandaag slaagde Ali er in om drie sets uit de brand te slepen maar ze moest uiteindelijk opnieuw het onderspit delven.

In de eerste set moest de Belgische drie keer haar eigen opslag inleveren. Ze slaagde er zelf maar in om één breakpunt in de wacht te slepen en te verzilveren en verloor zo de set met 6-2. In de tweede set wisten geen van beiden een beslissende kloof te slaan en moest een tiebreak over winst beslissen. Hierin trok Alison met 7-2 aan het langste eind. In de beslissende set kreeg Ali opnieuw haar eerste servicepercentage niet opgekrikt. Ze leverde nogmaals twee keer haar eigen opslag in en slaagde er niet in om Bondarenko onder druk te zetten. Ze verloor na meer dan twee uur tennis opnieuw met 6-2.