Alison haalt set achterstand op en plaatst zich voor halve finales

Twee uur lang moest Alison knokken voor haar plek in de halve finales van de Hungarian Ladies Open, maar ze dwong de uiteindelijk wel af. Alison versloeg Kateryna Kozlova met 3-6, 6-1 en 6-4.

In elke set ging Alison goed van start. Telkens kwam ze meteen 2-0 voor. Wat er nadien gebeurde, was niet altijd hetzelfde. In de eerste set kwam haar Oekraïense opponente meteen terug en bij 3-3 begon deze nog aan een reeksje van drie games op rij. Wat dus setverlies betekende voor Alison.

Eens ze voor stond in de tweede set, zou Alison het niet meer afgeven. Ze bleef stevig aan het commando en breidde haar voorsprong uit naar 5-0. Kozlova kon slechts één spelletje winnen vooraleer Alison, die heel sterk stond te spelen, de tweede set binnenhaalde.

De start van set drie was meer zoals die van set één: een vroege voorsprong voor Alison en Kozlova die onmiddellijk langszij kwam. Alison was vastberaden om de zege binnen te halen en forceerde meteen een nieuwe break. Kozlova kon echter ook een 4-2-achterstand goedmaken en er 4-4 van maken. Zelfs dit bracht Alison niet uit haar evenwicht. Ze ging nog een keer door de opslag van haar opponente en had haar plek in de halve finales zo beet. Alison zal om 17u tegen de Russische Ekaterina Alexandrova spelen voor een plaats in de finale.