Alison houdt Poolse tiener af en plaatst zich voor kwartfinales

Voor het tweede jaar op rij zit Alison bij de laatste acht op het toernooi van Boedapest. In de achtste finales versloeg ze de 17-jarige Iga Swiatek met 6-4 en 7-5.

De Poolse staat ondanks haar jonge leeftijd al in de top 150 en geraakte in Boedapest door de kwalificaties. In haar eerste drie matchen daar had ze nog geen setverlies geleden, maar Alison bracht daar verandering in. Door iets minder fouten te maken, kon Alison meer druk leggen. Dat resulteerde in een 4-2-voorsprong. Nadien moest Alison wel enkele breakpunten wegwerken. Toch slaagde ze erin de set uit te serveren.

Ook in set twee stond Alison er op de belangrijke momenten. Ze ging bij 2-2 opnieuw door de opslag van haar opponente en kon in het volgende game twee breakpunten afwenden. Toen het moment daar was om de wedstrijd uit te serveren, moest Alison toch voor het eerst haar service inleveren. Ze sloeg echter meteen weer terug door opnieuw de opslag van Swiatek af te nemen. In het volgende game benutte Ali haar eerste matchpunt.