Alison klopt Ivanovic na spannende driesetter

Op het WTA-toernooi van Luxemburg heeft Alison (WTA-47) zicht geplaatst voor de kwartfinale. Ze klopte het tweede reekshoofd, Ana Ivanovic (WTA-12) in drie sets na een erg sterke partij.

Alison begon uitstekend aan de wedstrijd en in het eerste spelletje brak ze meteen door de opslag van de Servische. Ze bleef agressief en gevarieerd tennissen en bij 4-2 zorgde ze voor de tweede break. Ali nam zo een 5-2 voorsprong en mocht de set uit serveren. Met het mes op de keel begon Ivanovic echter beter te spelen. Dankzij een netbal verzamelde ze voor het eerst een breakpunt en dit verzilverde ze meteen. Bij 5-4 kreeg Ali een tweede keer de kans om de set uit te serveren en bij het derde setpunt was het wel raak: 6-4.

In de tweede set ging Alison door op haar elan. Ze bleef uitstekend serveren en in haar eerste drie opslagspelletjes verloor ze geen enkel punt. Bij 3-3 brak Ali als eerste door de opslag van haar tegenstandster. Dankzij een dubbele fout keek Alison plots tegen twee breakpunten aan en Ivanovic hing opnieuw de bordjes gelijk. Ali bleef de druk opvoeren maar ze slaagde er in het negende spelletje niet in om één van de drie breakkansen te verzilveren. Een tiebreak moest uiteindelijk over setwinst beslissen en hierin trok de Servische met 7-5 aan het langste eind.

Bij een 2-1 voorsprong in de derde set kreeg Alison als eerste kansen om een voorsprong te nemen. Ze slaagde er echter niet in om één van de drie breakpunten te pakken. De Belgische bleef prachtige ballen uit haar racket toveren en dat werd beloond met een nieuwe breakkans maar opnieuw kan ze het niet afmaken: 3-3. Bij 6-5 moest Ivanovic voor de tweede keer serveren om in de match te blijven. Ali pakte twee breakkansen en na een bloedstollende match maakte ze het af met 7-5.

In de kwartfinale moet Alison aan de slag tegen het zevende reekshoofd, Barbora Strycova (WTA-42). Beide speelsters namen het al twee keer eerder tegen elkaar op. De Tsjechisch trok telkens in twee sets aan het langste eind.