Alison klopt Kirsten Flipkens en treft Wit-Russisch talent in Sint-Petersburg

Een goede prestatie op de Australian Open tegen Wozniacki kreeg een mooi vervolg in Sint-Petersburg, waar Alison een overwinning behaalde tegen landgenote Kirsten Flipkens. Volgende tegenstandster is Aryna Sabalenka, de nummer tien van de wereld.

Alison had niet veel tijd nodig om de match in handen te nemen. Ze verloor amper drie punten in de eerste vier spelletjes en had dan ook al snel een 4-0-voorsprong te pakken. Alison was vastberaden om er in de eerste set snel komaf mee te maken. Dat deed ze dan ook na exact een halfuur tennissen.

De tweede set zou sowieso iets lastiger worden en dat was eraan te zien, ondanks een vroege break voorsprong. Flipkens kwam snel langszij en stond later in de set zelfs 2-4 voor. Alison panikeerde nooit en was in de volgende spelletjes telkens net dat tikkeltje beter dan haar opponente. Dit hielp haar aan een ticket voor de tweede ronde, want ze versloeg Flipkens met 6-2 en 6-4.

In die tweede ronde neemt Alison het op tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Dat is het vierde reekshoofd in Sint-Petersburg. Alison won hun enige vorige onderlinge ontmoeting, vorig jaar in Mallorca.