Alison knokt zich naar tweede finale van het seizoen

Alison heeft de goede lijn doorgetrokken op het toernooi van Karlsruhe en zit in de finale! Ali was erg dominant in de kwartfinales, maar moest er in de halve wel voor knokken. Ook dat deed ze met verve.

In de kwartfinales was de Kroatische Tereza Mrdeza (WTA-204) haar tegenstandster. De eerste vijf spelletjes waren allemaal voor Alison (WTA-65). Ook in het begin van set twee kon Ali al snel het verschil maken. Nadien hield Mrdeza de kloof wel enigszins beperkt, maar Alison serveerde probleemloos uit en won met 6-1 en 6-3.

Badosa Gilbert (WTA-101) had onlangs wel een aantal mooie resultaten geboekt en was dus een te duchten opponente in de halve finales. De hele eerste set gaven beide speelsters mekaar geen duimbreed toe. Alison stond er op de belangrijke momenten in de tiebreak. Haar Spaanse tegenstandster leek terug te slaan door 1-3 uit te lopen in set twee, maar Alison zette onmiddellijk orde op zaken. Het kwam opnieuw tot een tiebreak. Badosa Gilbert liet een setbal onbenut en Alison maakte het af bij het eerste matchpunt: 7-6 (7/3) en 7-6 (8/6). Alison kan in Karlsruhe haar tweede toernooizege van het jaar behalen, na een eerdere triomf in Boedapest.