Alison knokt zich voorbij Brengle richting eerste zege

Haar blessurezorgen na haar val in Auckland behoren tot het verleden. In Hobart demonstreerde Alison opnieuw haar fighting spirit. Ze knokte zich naar de tweede ronde door Madison Brengle te kloppen met 7-6 (7/5) en 7-5.

Het was enigszins onverwacht dat Alison tegenover de Amerikaanse stond. In principe ging Barthel haar tegenstandster zijn, maar de Duitse trok zich terug uit het toernooi. De eerste breakbal was voor Alison, maar toch was zij de speelster die als eerste een break moest toestaan. Zo kwam Alison 2-4 achter. Drie spelletjes later serveerde Brengle voor de set. Alison brak op het juiste moment terug. Een tiebreak besliste vervolgens over de set. Ali liep 4-1 uit, maar zag Brengle er 5-5 van maken. Waarna Alison de volgende twee punten won om zo de set op zak te steken.

Het begon bij Alison nu steeds beter te draaien. Ze stond 3-0 voor in de tweede set met twee breaks, dat zag er dus prima uit. De volgende drie spelletjes gingen echter naar haar opponente. Ali trok haar niveau nog wat naar omhoog. Bij 4-4 moest Brengle liefst zeven breakballen wegwerken. Hoewel ze daarin slaagde, was Alison in de spelletjes hierna gewoon te goed. Ali zal het nu in de tweede ronde opnemen tegen de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-77).