Alison komt na tweede zege Williams en Wozniacki tegen in Auckland

Het vergaat Alison (WTA D-123) uitstekend op het dubbeltoernooi van Auckland. Ze bereikte met Kirsten Flipkens (WTA D-23) de halve finales nadat hun opponenten opgaven. Nu volgt een ferme uitdaging: een duel tegen Serena Williams en Caroline Wozniacki.

Alison en Kirsten troffen in de kwartfinales de Amerikaanse Desirae Krawczyk (WTA D-36) en de Duitse Laura Siegemund (WTA D-82). Ali en haar dubbelpartner namen de beste start en leidden na vier spelletjes met 3-1. Hun tegenstandsters kwamen wel onmiddellijk langszij. Nadien konden Alison en Kirsten nog een tandje hoger schakelen: ze haalden alle resterende spelletjes uit de eerste set binnen.

Toen Ali en Kirsten in de tweede set ook meteen een break voor kwamen, besloten Krawczyk en Siegemund om vroegtijdig een punt achter de partij te zetten. Dit gebeurde dus bij een stand van 6-3 en 1-0 voor de Belgische dames. In de halve finales zal er wellicht meer energie gespendeerd worden met opponenten als Williams en Wozniacki. Geen van beiden hebben een dubbelranking, maar zijn natuurlijk gekend vanwege grote successen in het enkelspel. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse en de Deense een dubbelduo vormen.