Alison komt twee punten tekort voor overwinning

Alison is in Seoel aan haar Aziatische tournee begonnen. Helaas gebeurde dat met een nipte nederlaag tegen de Australische Ajla Tomljanovic. Alison won nochtans de eerste set, maar strandde uiteindelijk op twee punten van de overwinning.

Alison zette de eersterondepartij prima in. De eerste drie spelletjes haalde ze vlot binnen. Die break voorsprong bleef de hele set staan. Alison serveerde de set simpel uit.

Tomljanovic moest dus wel iets ondernemen en zo geschiedde ook. Alison redde nog drie breakpunten in het tweede game van de tweede set, maar nadien werd de druk toch ietsje te groot. Wat resulteerde in een 1-4-achterstand. Vervolgens toonde Alison opnieuw haar vechtlust en met drie spelletjes op rij zette ze de situatie helemaal recht. In het slot van de tweede set sloeg Tomljanovic toch nog een keertje toe. Alison poetste bij 4-5 wel een setbal weg, maar moest een opslagbeurt later toch haar service inleveren.

Een beslissende derde set dus. Die liep gelijk op tot 3-3. Nadien liep Alison uit naar 5-3 en leek de winst binnen handbereik. Bij 5-4 kwam ze 30-0 voor en had ze dus nog slechts twee puntjes nodig. Het spelletje ging alsnog naar Tomljanovic. De wedstrijd keerde hierna nog helemaal, want ook de volgende twee spelletjes gingen naar het nummer 53 van de wereld. Zo verloor Alison met 6-3, 5-7 en 5-7.