Alison langs Flipkens naar halve finale Katowice

Alison (WTA-105) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi in Katowice. In de kwartfinale was ze in een Belgisch onderonsje te sterk voor Kirsten Flipkens (WTA-70).

Alison begon fris aan de wedstrijd, terwijl Flipkens nog duidelijk een zware driesetter in de benen had. Ali kwam al snel op een 4-1 voorsprong, en pakte even later de eerste set met 6-2. Ook in de tweede was Alison de betere speelster, met 6-4 maakte ze het af.

In de halve finale wacht een duel met achtste reekshoofd Anna Karolina Schmiedlova (WTA-67), die verrassend tweede reekshoofd Alizé Cornet (WTA-24) naar huis stuurde in twee sets. Eerder dit jaar klopte de Slovaakse Alison in twee sets op het WTA-toernooi van Rio de Janeiro.

Na afloop van de wedstrijd stuurde Flipkens felicitaties naar Alison  op Twitter “Proficiat Alison. Ze was gewoon sterker vandaag. Ik zei altijd al dat ze een geweldige atlete was met veel potentieel. Doe zo voort meisje!”. Waarop Alison antwoordde “Bedankt voor de leuke wedstrijd en de sportiviteit! Je inspireerde mij en een heleboel andere tennissers! Je bent een geweldige persoon!’