Alison met nieuw succes tegen Rybarikova naar tweede ronde in Linz

In het Oostenrijkse Linz heeft Alison een deugddoende zege geboekt. Voor de vierde keer al in haar loopbaan nam ze de maat van de Magdalena Rybarikova. Met 6-3 en 6-4 plaatste Alison zich voor de tweede ronde.

Een mooi lobje van Ali versierde een eerste breakkans. Het was bij de volgende breakbal dat ze succesvol was, nadat ze een snedige forehand verstuurde en Rybarikova hierna met haar forehand in de fout ging. Alison stuurde goed en liet haar tegenstandster achter de bal lopen. De tweede service van de Slovaakse was kwetsbaar, Alison ging dus vol haar kans.

Haar opponente redde wel een paar breakballen en toen in het volgende game een backhand van Alison te ver ging, stond het plots 4-3. Alison ging hierna veel druk ontwikkelen en zorgde met een mooi dropshot voor een nieuwe break. Dankzij een diepe backhand ging ze hierna op love naar 6-3.

Met een sterke opslag naar buiten en een fraaie stopvolley werkte Alison in het begin van de tweede set enkele breakpunten weg. Het ging gelijkop tot 3-3 en nadien stak Ali weer een tandje bij. Op love ging ze door de opslag van Rybarikova. Het volgende spel werd beslist door een goede service en dito derde bal van Alison. Bij de volgende opslagbeurt serveerde ze de wedstrijd uit.