Alison meteen uitgeschakeld in Mallorca

Alison (WTA-134) is pas bezig aan haar tweede toernooi sinds haar blessure. Op het gras van Mallorca stond ze in de eerste ronde tegenover Mariana Duque-Marino (WTA-79). Ali verloor al twee keer eerder van de Colombiaanse en ook vandaag kon ze niet winnen.

De Belgische begon uitstekend aan de wedstrijd. Ze brak in het begin van de set door de opslag van haar tegenstandster en deze voorsprong gaf ze niet meer uit handen. Bij 5-2 kreeg ze op de service van Duque-Marino voor het eerst een kans om de set binnen te halen. Hierin slaagde ze niet maar op haar eigen opslag maakte ze het af: 6-3. In tegenstelling tot de eerste set moest Alison in de tweede set wel haar service inleveren. Ze verloor twee opslagspelletjes en kwam zelf niet verder dan één break: 3-6.

In de beslissende set zette Ali de Colombiaanse meteen weer onder druk. Ze bouwde een 3-1 voorsprong uit maar slaagde er niet in om deze vast te houden. Duque-Marino kwam opnieuw langszij en won vier spelletjes op rij om zo een 5-3 voorsprong te nemen. Alison won nog haar eigen opslag maar een rebreak zat er niet meer in. Ze moest zo de derde set met 6-4 aan haar tegenstandster laten.