Alison moet hoofd buigen in drie sets

Alison was dicht bij een plek in de tweede ronde op de Hobart International. Na een strijd van 2 uur en 22 minuten verloor Alison met 6-4, 6-7 (4/7) en 4-6 van Anna-Lena Friedsam (WTA-509).

Friedsam was een te duchten tegenstandster, ook al stond ze niet meer in de top 500. De Duitse is immers een voormalig top 50-speelster. Toch nam Alison de beste start. Bij een 2-2 stand kon ze als eerste speelster twee spelletjes op rij winnen. Alison kon hierna de eerste set uitserveren.

Logischerwijs wilde Friedsam dit rechtzetten en ze liep in de tweede set meteen 0-3 uit. Daarna volgde weer een goede periode van Van Uytvanck. De Grimbergse won vier spelletjes na mekaar. De volgende twee gingen dan weer naar de Duitse. Bij een 4-5 achterstand werkte Alison op prachtige wijze vijf setpunten weg. Twee forehand winners en drie keer een goede rally afmaken aan het net waren de beproefde recepten. Alison stuurde er nog een backhand winner langs de lijn achteraan om dit game binnen te halen. In de tie-break zag Alison een 2-0 voorsprong omgebogen naar een 4-6 achterstand. Bij het zesde setpunt voor Friedsam ging een forehand van Alison te ver.

Met een backhand passing realiseerde Friedsam bij 2-2 de enige break in de derde set. Alison kreeg nadien nog wel twee breakpunten, maar die veegde Friedsam weg waardoor een comeback niet meer mogelijk was. Zo eindigt het enkeltornooi in Hobart in de eerste ronde van de hoofdtabel. Alison speelt er ook wel het dubbel met aan haar zijde, jawel, Anna-Lena Friedsam. Het Belgisch-Duitse duo neemt het in de eerste ronde van het dubbeltornooi op tegen Duque Marino en Kalashnikova.