Alison moet na goede eerste set onderspit delven in dubbelspel

Alison had zich samen met Mandy Minella ingeschreven voor het dubbelspel op Roland Garros. Ze kregen wel andere tegenstandsters voorgeschoteld dan aanvankelijk voorzien. Dat hield het Belgisch/Luxemburgse duo niet tegen om de eerste set te winnen, maar finaal verloren ze wel hun partij.

Alison en Mandy waren bij de loting gekoppeld aan Potapova en Yastremska. Die trokken zich echter terug uit het dubbel, waardoor de Russinnen Diatchenko en Dzalamidze de tegenstandsters van dienst waren. Aanvankelijk geen probleem voor Alison en Mandy: ze kwamen 4-2 voor. Het bleef echter breaks regenen in de eerste set. Diatchenko en Dzalamidze keerden terug tot 5-5. Nadien konden Alison en Mandy toch weer het verschil maken: 7-5 in de eerste set.

De Russische speelsters waren door het setverlies blijkbaar geprikkeld en trokken hun niveau ferm omhoog. Zo werd het moeilijk voor Alison en Mandy om weerwerk te blijven bieden. In de derde set wonnen ze nog wel het openingsspel, maar hierna zagen ze hun opponentes toch weer uitlopen. Het werd 7-5, 2-6 en 2-6. Zo zit Roland Garros erop voor Alison.