Alison naar halve finale in Luxemburg

Alison (WTA-47) nam het in de kwartfinale op het WTA-toernooi van Luxemburg op tegen het zevende reekshoofd, Barbora Strycova (WTA-42). Ze verloor al twee keer in twee sets van de Tsjechische waaronder vorig jaar in Luxemburg. Vandaag zorgde ze echter voor revanche door in twee sets aan het langste eind te trekken.

Alison ging vandaag door op het elan van haar tweede ronde partij tegen Ivanovic. Ze serveerde opnieuw erg sterk en maakte het Strycova moeilijk met agressief en gevarieerd tennis. Net zoals gisteren brak ze in het eerste spelletje van de wedstrijd door de opslag van haar tegenstandster. Ali moest wel onmiddellijk de rebreak toestaan. Het was even wennen voor de Belgische aan het spel van Strycova. Bij 3-3 brak ze echter voor de tweede keer door de opslag van de Tsjechische en deze voorsprong gaf ze niet meer uit handen. Bij 5-4 kreeg ze de kans om de set uit te serveren en bij het tweede setpunt was het raak: 6-4.

In de tweede set brak Ali opnieuw onmiddellijk door de opslag van Strycova. Bij een 2-1 voorsprong moest ze twee breakpunten toestaan op haar eigen service en met een dubbele fout gaf ze de rebreak cadeau. Bij 4-4 verzamelde Alison opnieuw breakkansen. De eerste twee werkte de Tsjechische nog weg dankzij sterke opslagen maar bij de derde kans maakte Alison het wel af. De Belgische mocht de set uit serveren en aarzelde niet. Zo won ze ook de tweede set met 6-4.

In de halve finale moet Alison de baan op tegen vijfde reekshoofd, Jelena Jankovic (WTA-22) of Misaki Doi (WTA-92).