Alison naar halve finales op Hungarian Ladies Open

Alison heeft de halve finales bereikt op de Hungarian Ladies Open. Ook het tweede reekshoofd kon haar zelden in verlegenheid brengen. Alison versloeg Shuai Zhang (WTA-34) met 6-2 en 6-4.

De eerste set leek erg op die in de tweede ronde: nadat haar tegenstandster het openingsspel won, bleek Alison veel te sterk. Alison benutte een eerste breakpunt in het derde spel, won daarna twee spannende games gevolgd door een love game. Zhang won nadien nog wel een spelletje, maar een forehand van de Chinese in het net beëindigde de eerste set.

Alison zette druk in de eerste twee opslagspelletjes van Zhang in de tweede set, maar de Chinese hield stand tot aan 2-2. Een mooie lob zorgde ervoor dat Alison dan voor de derde keer door de opslag van haar tegenstandster ging. Alison won alweer meer dan 80 procent van de punten op de eerste opslag en dat gaf haar het vertrouwen om de wedstrijd uit te serveren. Alison deed dat in stijl: ze eindigde met een love game en een ace op matchpunt. In de halve finales neemt Alison het op tegen Viktoria Kuzmova (WTA-121), een lucky loser in goede vorm. Deze wedstrijd zal zaterdag gespeeld worden na de andere halve finale.