Alison naar kwartfinale in Katowice

In de tweede ronde moest Alison (WTA-105) aan de slag tegen de Duitse, Carina Witthoeft (WTA-74). Ze speelden twee jaar geleden als eens tegen elkaar en toen won Witthoeft na twee korte sets. In Polen was het echter de Belgische die aan het langste eind trok.

Ali begon niet goed aan de partij. In het openingsgame werkte ze nog twee breakpunten weg maar uiteindelijk moest ze toch haar opslag inleveren. Ze kwam op een 2-0 achterstand maar gaf zich niet gewonnen. Ze hing de bordjes opnieuw gelijk en bij 4-3 plaatste ze de tweede break van de set. Bij 5-3 kreeg Alison de kans om de set uit te serveren. Ze maakte twee breakkansen ongedaan en schreef de set met 6-3 op haar naam.

In tegenstelling tot de eerste set begon de Belgische wel goed aan de tweede set. Ze brak meteen door de opslag van Witthoeft en bouwde een 2-0 voorsprong uit. Deze breakvoorsprong gaf ze niet meer uit handen en bij 5-3 moet de Duitse serveren om in de match te blijven. Hierin slaagde ze niet. Bij het vierde breakpunt en meteen ook matchpunt maakte Alison het af: 6-3.

In de kwartfinale speelt ze tegen landgenote Kirsten Flipkens (WTA-70) of Monica Niculescu (WTA-62). Zij moeten morgen nog hun tweede ronde partij afwerken. De kwartfinale van Alison staat dus voor vrijdag op het programma.