Alison naar kwartfinales dubbelspel in Luxemburg, klaar voor enkelspel

Op het WTA-toernooi in Luxemburg behaalde Alison samen met Greet Minnen een overwinning in het dubbelspel tegen Jakupovic en Voracova. De ideale voorbereiding op de enkelwedstrijd tegen Petkovic.

De Sloveense Jakupovic en de Tsjechische Voracova konden Alison en Greet niet uit de kwartfinales houden in het dubbel. Het Belgische duo nam ook de beste start, want het nam een 3-1-voorsprong. Bij 4-3 sloegen hun opponentes terug. Even later waren Alison en Greet toch slechts één spelletje verwijderd van setwinst, maar opnieuw volgde de rebreak. In de tiebreak redden Ali en Greet vijf setballen. Setpunt nummer zes was er teveel aan.

Het scenario in de tweede set had veel weg van dat van de eerste. Van 3-1 voor ging het naar 4-4. Bij 5-6 kwam er een beslissend punt aan te pas, wat dus eigenlijk een matchbal was voor Jakupovic en Voracova. Gelukkig wonnen Alison en Greet dat punt en ook de tiebreak zetten ze deze keer overtuigend naar hun hand.

In de supertiebreak had Alison samen met haar partner het goede momentum helemaal te pakken. Met zes punten op rij zorgden ze voor de beslissende kloof. Zo werd het 6-7 (7/9), 7-6 (7/2) en [10-5]. Met de overwinning in het dubbel doet Alison nog wat extra vertrouwen op voor het enkelspel. Daarin geeft ze omstreeks 14u de Duitse Andrea Petkovic partij.