Alison naar tweede ronde in Luxemburg

Op het WTA-toernooi van Luxemburg heeft Alison (WTA-79) zich geplaatst voor de tweede ronde na een felbevochten wedstrijd tegen de Zwitserse Stefanie Voegele (WTA-69). In de eerste set kreeg Alison enkele breakpunten bij 2-2, maar ze kon er helaas geen enkel afmaken. Bij 5-6 moest de Belgische voor het eerst een breakpunt toestaan op eigen service. Haar volley belandde echter in het net, en ze verloor de eerste set met 5-7.

Alison liet zich echter niet van de wijs brengen, bij het vierde breakpunt in het eerste game was het raak, dankzij een returnwinner op de tweede opslag. Zelf kon ze twee breakpunten wegwerken om zo een 2-0 voorsprong uit te bouwen. Met een schitterende lob ging ze bij 4-2 nogmaals door de opslag van Voegele, en pakte even nadien de set met 6-2.

In de derde set was het meteen weer raak voor Alison in het eerste game, ze ging door de opslag van Voegele, en liep al snel uit tot een 4-2 voorsprong. In het zevende game kreeg ‘Ali’ opnieuw enkele breakpunten, het eerste kon Voegele nog wegwerken met behulp van de netrand, maar dankzij een forehand winner werd het 5-2. Met een lovegame zette Alison de kroon op het werk, en ze mag nu uitkijken naar een duel met de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova (WTA-31) in de tweede ronde.