Alison onderuit na thriller

Alison (WTA-102) blijkt zich in haar sas te voelen op het center court van het Antwerpse Sportpaleis. Nadat ze gisteren met Magdalena Rybarikova een top 50-speelster klopte, had ze gisteren maar liefst acht matchpunten tegen Andrea Petkovic (WTA-12). Ze slaagde er jammer genoeg niet in deze te benutten en moest uiteindelijk na drie sets het hoofd buigen.

Alison begon uitstekend aan de wedstrijd. Ze brak onmiddellijk door de opslag van haar tegenstandster en nam een 2-1 voorsprong. Ondanks dat ze het onderspit niet moest delven in de rally begon ze te veel te forceren en liep Petkovic op haar beurt 5-3 uit. Ali gaf zich echter nog niet gewonnen en nam opnieuw het voortouw in de rally’s. Ze vocht zich opnieuw langszij: 5-5. In het daaropvolgende spelletje kreeg de Belgische een hele reeks breakkansen maar moest ze zich na twaalf minuten toch gewonnen geven . Alison sleepte vervolgens een tiebreak uit de brand. In deze razend spannende tiebreak verzamelde beide speelsters setpunten. Het was uiteindelijk Ali, die met 9-7 aan het langste eind trok.

Petkovic verdween na de eerste set even van het terrein voor een toiletpauze en dit bleek haar deugd te hebben gedaan. Ze brak in het openingsgame meteen door de opslag van Alison. De voorsprong was echter van korte duur. De Belgische kwam opnieuw langszij en werkte in haar eigen servicegame enkele breakpunten weg om een 3-2 voorsprong uit te bouwen. Door een medical timeout van de Duitse leek Ali even haar ritme kwijt. Ze moest opnieuw haar opslag inleveren maar net zoals in de eerste set gaf ze zich ondanks een 5-3 achterstand niet gewonnen. Wanneer Petkovic bij 5-4 de kans kreeg om de set uit te serveren verzilverde Ali de break. Bij 6-5 lag alle druk op de schouders van de Duitse. Ali verzamelde acht breakpunten en zo ook matchpunten, die Petkovic echter allemaal wist weg te werken. Net zoals in de eerste set moest een tiebreak over winst beslissen. Het eerste setpunt was meteen raak voor Petkovic.

In het begin van de derde set leek Alison nog in haar hoofd te zitten met de gemiste kansen. Ze wilde de punten te snel afmaken waardoor ze te veel fouten maakte. De Duitse liep in een mum van tijd uit naar een 4-0 voorsprong. Ali stribbelde nog even tegen en kwam terug tot 4-2. Ze slaagde er niet in om zoals in de twee vorige sets terug tot gelijke hoogte te komen. Bij 5-2 verzamelde Petkovic de eerste matchpunten. De Belgische wist er nog drie weg te werken maar uiteindelijk moest ze zich na drie uur en negentien minuten tennis met 6-2 gewonnen geven.

Vandaag speelt Alison samen met An-Sophie Mestach de kwartfinale in het dubbelspel. Ze spelen tegen de tweede reekshoofden, Michaella Krajicek (WTAD-25) en Monica Niculescu. (WTAD-44). Ze spelen de tweede match vanaf 20 uur op het center court van het Sportpaleis.