Alison op karakter naar hoofdtabel Hobart

Alison verzekerde zich van haar plek op de hoofdtabel in Hobart door de Slovaakse Jana Cepelova (WTA-109) te verslaan met 6-3, 4-6 en 7-5. In de derde set keerde Alison nog helemaal terug na 2-4 en 0-30 te hebben achter gestaan.

De eerste vier spelletjes werden evenredig verdeeld. Nadien kon Alison zich wel een 4-2 voorsprong bij mekaar tennissen. Bij 5-3 ging ze nog eens door de opslag van Cepelova om zo meteen de eerste set binnen te halen.

De Slovaakse wilde hierna de rollen omdraaien en zij was in de tweede set degene die bij 2-2 door de opslag van haar opponente kon afnemen. Alison had wel een goede reactie in huis, want ze brak meteen terug. Bij 4-4 moest Ali wel opnieuw haar service afstaan. Cepelova kon daardoor de set uitserveren.

Ali’s tegenstandster ging door op haar elan en liep in de beslissende set meteen 0-2 uit. Bij die 2-4 en 0-30 tussenstand zag het er even niet goed uit. Alison won vanaf dan dertien van de vijftien volgende punten en kwam helemaal terug in de wedstrijd. In het twaalfde game maakte Alison bij haar tweede matchpunt de wedstrijd uit. Als qualifier neemt Van Uytvanck het maandag in de eerste ronde op tegen de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA-509). Dat is de tweede match op Court 8 terwijl er op die baan gespeeld zal worden vanaf 1u Belgische tijd.