Alison op zoek naar succes in dubbel na verlies in enkelspel

In het enkelspel in Luxemburg kreeg Alison met Andrea Petkovic tegenover haar in de eerste ronde een lastige loting voorgeschoteld. Het kwam dan ook aan op de details en die draaiden uit in het voordeel van de Duitse. Gelukkig heeft Alison het dubbelspel nog.

Bij haar tweede opslagbeurt moest Alison haar service inleveren. Zo keek ze tegen een 1-4-achterstand aan. Die ene break was meteen ook het verschil tussen beide speelsters in de eerste set. Petkovic liet Alison niet meer in de buurt van een mogelijke setwinst komen.

In set twee won Alison meer punten dan haar opponente op de eerste opslag. Zo kon Ali langer meedraaien. Drie opslagspelletjes van Petkovic na mekaar had Alison zelfs kansen om voor de break te zorgen. Zover kwam het echter niet en de eerste keer dat Alison zelf in de problemen kwam in de tweede set, was de break wel meteen een feit. Petkovic was dus dat tikkeltje efficiënter en zo verloor Alison met 3-6 en 4-6.

Alison is wel nog altijd actief in het dubbelspel, samen met Greet Minnen. Zij zitten in de kwartfinales. Het staat nog niet vast wie hun volgende tegenstandsters zijn.