Alison out in enkelspel, door in dubbel in Hobart

Alison is deze week actief in Hobart voor het tweede toernooi van het jaar. In het enkelspel ligt ze eruit na verlies in een driesetter. In het dubbelspel plaatste Alison zich samen met Kirsten Flipkens wel voor de kwartfinales.

Alison (WTA-47) kwam in de eerste ronde van het enkelspel uit tegen Alizé Cornet (WTA-60), die het toernooi in Hobart nog won in 2016. De Française trok een spannende eerste set naar zich toe, maar Alison trok haar niveau nog op en gunde Cornet in de volgende set slechts één spelletje. Jammer genoeg wisselde het momentum nadien opnieuw van kant. Zo verloor Alison uiteindelijk met 5-7, 6-1 en 2-6.

In het dubbel speelt Alison (WTA D-109) dus opnieuw aan de zijde van Kirsten Flipkens (WTA D-24). Hun eerste tegenstandsters waren de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA D-437) en de Poolse Magda Linette (WTA D-411). Die trachtten voor de nodige weerstand te zorgen, maar naarmate de partij vorderde, kregen Alison en Flipkens steeds meer greep op de match. De Belgische dames haalden dan ook de overwinning binnen met 7-5 en 6-3.