Alison overleeft drie matchballen in thriller

De tweederondepartij tegen Anna Karolina Schmiedlova was een wedstrijd die bol stond van de breakpunten, èn van de spanning. Met winst in twee tiebreaks knokte Alison zich voorbij Schiedmova met 1-6, 7-6 (7/3) en 7-6 (7/5).

Dat Alison geen hoog percentage eerste opslagen had, beleefde ze een moeilijke eerste set. Ondanks een 30-0-voorsprong werd ze bij 1-2 een eerste keer gebroken. Een dubbele fout leidde later zelfs tot een 1-5-achterstand. Toen een backhand in het net verdween, was de eerste set gespeeld.

Alison won in de volgende sets een pak meer punten op de eerste opslag dan haar tegenstandster. Toch bleef het spannend. Beide speelsters kregen een resem breakballen tegen. Toch behielden ze hun opslag tot 3-3 in de tweede set en nadien volgden zes breaks op rij. Drie keer kwam Alison terug van een break achterstand. Onder meer een schitterende backhand volley en een forehand winner langs de lijn gaven haar een 4-0-voorsprong in de tiebreak. Schmiedlova speelde zich nog even terug in de breaker, maar Alison versierde toch drie setpunten. Met drie diepe slagen op rij dwong ze de Slovaakse vervolgens in de fout.

Dat bleef Alison doen in de derde set en met een sterk game ging ze naar 3-1. Van 3-1 voor ging het naar 3-5 achter, maar gelukkig brak Ali net op tijd terug. Ze kreeg nog wel drie matchballen tegen. De eerste twee keer koos ze voor serve en volley. Bij de tweede matchbal moest ze het punt in derde instantie afmaken met een smash. Op het derde matchpunt viel de return van Schmiedlova nog net binnen. Alison kon wel de bal terugbrengen en nadien ging haar opponente in de fout met de forehand.

Na een backhand passing van die laatste kwam Ali 0-2 achter in de beslissende tiebreak. Met een goede versnelling en dito service hing ze de bordjes gelijk (3-3). Dankzij een prima rally duwde Ali door naar 6-4. Bij haar tweede matchbal raakte haar forehand net de lijn. Het was genoeg om het in Linz te schoppen tot in de kwartfinales.