Alison plaatst zich met Belgische team voor play-offs Wereld Groep II

Het Belgische Fed Cup-team speelde vandaag de finale van Groep I van de Europees-Afrikaanse zone tegen Groot-Brittannië. Alison (WTA-43) en Ysaline Bonavonture (WTA-160) knokten zich beiden naar de winst en brachten België zo naar de play-offs van Wereld Groep II.

Bonaventure speelde het eerste duel tegen de 16-jarige Katie Swan (WTA-524). Ondanks het verschil in ranking had ze het niet eenvoudig tegen de Britse. Ze sleepte uiteindelijk na drie sets de overwinning in de wacht: 6-3, 3-6 en 6-3. In de tweede match moest Ali de baan op tegen Heather Watson (WTA-85). Beide meisjes stonden voor het eerst tegenover elkaar. Alison vocht zich in drie sets naar de overwinning: 6-4, 3-6 en 6-4. Ze bracht België zo op een onoverbrugbare 2-0 voorsprong.

Het dubbelspel werd niet meer gespeeld en België plaatst zich zo voor de play-offs van Wereld Groep II. Deze play-offs worden in april gespeeld en de winnaars spelen in 2017 in Wereld Groep II.

Na afloop sprong de volledige Fed Cup-ploeg in een (ijskoud) zwembad. “Dat was de deal als ik won”, vertelt Alison. “De rest moest dan het water in!” (lacht)