Alison reageert na Fed Cup-match: “De positieve dingen neem ik mee”

Na haar wedstrijd tegen Carla Suarez Navarro nam Alison in Kortrijk de tijd om enkele vragen te beantwoorden. Ali betreurde de gemiste kansen uit het wedstrijdbegin en zal vooral het positieve onthouden.

Hoe heb jij deze wedstrijd beleefd?

In het begin waren er veel breakkansen voor mij. Ik kreeg kansen in haar servicegames. Die pak ik jammer genoeg niet. Nadien verandert het momentum. Ik ga dan iets meer fouten maken en zij is zeer solide beginnen te tennissen. Het is spijtig dat ik die kansen niet gepakt heb. Zij neemt haar kansen wel.

Dit gaat dus geen sporen nalaten?

De positieve dingen neem ik mee. De rest vergeet ik. Dat probeer ik te doen. Je speelt hier niet voor jezelf, je speelt voor het team. Er komen een paar belangrijke wedstrijden aan. Met heel het team gaan we alles zo goed mogelijk doen. We zien dan wel wat de uitkomst is.

Hoe schat je de verdere kansen in deze Fed Cup-ontmoeting in?

Het is 1-1. Er is nog niets verloren. Alle vier de speelsters zijn klaar.

Hoe waren de omstandigheden om in te spelen?

Het was wel warm in de zaal. Met al die mensen in de zaal, is het natuurlijk nog warmer. (lacht)