Alison snel onderuit in Sacramento

Nadat Alison vorige week zowel de enkel- als dubbeltitel in Stockton in de VS (ITF; $ 50 000) op zak stak, is ze er niet in geslaagd om die winnende reeks verder te zetten. In Sacramento (ITF; $ 50 000), eveneens in de VS, verloor ze in de eerste ronde van zowel het enkel- als dubbelspel.

In het enkelspel werd Alison (WTA-116) aangeduid als eerste reekshoofd. In de eerste ronde kwam ze uit tegen de Française Caroline Romeo (WTA-434). Hoewel die in de laatste ronde van de kwalificaties verloor, kreeg ze als lucky loser alsnog een plaatsje op de hoofdtabel. Na een redelijk goede start van Alison pakte ze de eerste set met 6-3. Nadat ze de tweede set met 4-6 aan Romeo moest laten, was het echter de Française die plots aan het roer zat. Met 3-6 maakte ze het af en stuurde ze Alison naar huis.

Voor Alison (WTA D-223) is het toernooi ook gedaan in het dubbelspel. Samen met landgenote Greet Minnen (WTA D-469) was Alison niet in staat om te stunten tegen de Amerikaanse tweede reekshoofden: 4-6 en 1-6.