Alison speelt halve finale niet in Hobart en kent eerste opponente op Australian Open

Het is volop toeleven naar de Australian Open. Alison speelde in Hobart nog wel dubbel aan de zijde van Kirsten Flipkens en bereikte de halve finales, maar ze besloten om daarin niet aan te treden. Alison kan zich dus volop voorbereiden op haar eerste match in Melbourne.

Alison (WTA D-109) en Kirsten (WTA D-24) stonden in de kwartfinales in Hobart tegenover het Australische duo Cabrera (WTA D-248)/Stosur (WTA D-13). In de eerste set maakten Alison en Kirsten al snel het verschil en waren ze oppermachtig. In set twee was het achtervolgen, maar sleepten ze wel nog een tiebreak uit de brand en daarin konden ze de wedstrijd beslissen. Het werd 6-1 en 7-6 (7/2). De halve finale tegen de Chinese speelsters Peng (WTA D-70) en Zhang (WTA D-10) werd dus niet betwist.

Inmiddels is er wel al geloot voor de hoofdtabel van het enkelspel op de Australian Open. Alison (WTA-47) zal het opnemen tegen de Française Fiona Ferro (WTA-63). Die won vorig jaar de enige onderlinge ontmoeting tot dusver in Genève. Toen werd er wel op gravel gespeeld. Alison krijgt dus een herkansing op de Australian Open.