Alison start met zege in Boedapest

Alison heeft haar prima partij uit de Fed Cup bevestigd op de Hungarian Ladies Open. Alison zette op het WTA-toernooi in Boedapest in de eerste ronde de Française Océane Dodin(WTA-95) eenvoudig opzij met 6-3 en 6-2.

Alison kende een superstart. In het eerste opslagspel van Dodin benutte Alison haar tweede breakbal. Alison won meteen de eerste drie spelletjes. Dodin keerde wel terug tot 3-3, ondanks twee breakkansen voor Ali in het zesde spel. Nadien won Alison dan weer drie spelletjes op rij. Het derde setpunt was het goede.

In de tweede set trok Alison aan het langste eind in een felbevochten derde game. Nadien duwde ze het gaspedaal nog wat steviger in en liep ze 4-1 uit. Eén spelletje gunde ze haar opponente nog. In het laatste game kwam het ondanks een 40-0 voorsprong voor Van Uytvanck nog tot een deuce, maar bij haar vierde matchbal maakte Alison na 1 uur en 16 minuten de wedstrijd uit. In de volgende ronde komt Alison uit tegen het vijfde reekshoofd Mihaela Buzarnescu of Lara Arruabarrena.