Alison uitgeschakeld ondanks sterke prestatie

Alison speelde een zeer sterke partij in de tweede ronde van Roland Garros. Helaas verloor ze nipt met 5-7 en 6-7 (5/7) van Julia Goerges, de nummer elf van de wereld.

De wedstrijd van Alison werd verschoven naar baan 3. Ze kwam 1-3 achter, maar brak meteen terug. Nadien wist Ali aan te klampen tot diep in de eerste set. Bij 5-6 kon Goerges met twee goede returns op rij toch opnieuw een break afdwingen.

Alison nam een sterke start in de tweede set en verdedigde haar 2-0-voorsprong lange tijd succesvol. Doorheen het grootste deel van de set liet Ali de beste statistieken optekenen. Ze redde een breakpunt om 5-3 voor te komen. Goerges sloeg in frustratie haar racket tegen de grond waardoor ze een andere moest nemen. In principe had de Duitse hiervoor een waarschuwing moeten krijgen, wat Alison ook duidelijk maakte aan de umpire.

Alison serveerde even later voor de set, maar verloor haar servicegame op love. In de tiebreak liep Alison 3-1 en 4-2 uit, maar Goerges keerde opnieuw terug. Een forehand winner bracht haar op matchpunt en een nieuwe versnelling van het elfde reekshoofd was te moeilijk om nog te beantwoorden. Jammer van de nederlaag, maar Alison kan alvast terugblikken op een sterke wedstrijd.