Alison vecht zich naar tweede ronde Roland Garros

Alison (WTA-93) kreeg met Anna Karolina Schmiedlova (WTA-52) geen eenvoudige tegenstandster tegenover zich in de eerste ronde op Roland Garros. Ze moest dit jaar al twee keer haar meerdere erkennen in de Slovaakse maar vandaag trok Ali aan het langste eind.

In de eerste set slaagde de Belgische er als eerste in om de break te plaatsen maar ze gaf deze voorsprong meteen terug uit handen. Beide speelsters waren aan elkaar gewaagd maar het was wel Schmiedlova, die als eerste een setpunt pakte. Ze greep de kans niet en in de tiebreak van de eerste set trok Alison met 7-4 aan het langste eind.

In de tweede set zag het er niet goed uit voor Ali. Ze keek in een mum van tijd tegen een 4-0 achterstand aan maar de Belgisch vocht zich opnieuw in de wedstrijd. Bij een 4-5 achterstand overleefde Alison maar liefst acht setpunten. Ze sleepte opnieuw een tiebreak in de wacht en hierin toonde ze opnieuw haar mentale weerbaarheid door nogmaals drie setpunten weg te werken. Ze schreef de tiebreak met 9-7 op haar naam.

In de tweede ronde wacht een ontmoeting met het 32ste reekshoofd, Zarina Diyas (WTA-32). De Kazakse klopte Alison twee jaar geleden in twee sets op hardcourt op een ITF-toernooi in Taiwan.