Alison verliest dubbelmatch ondanks mooie voorsprong in eerste set

Alison deed op de Australian Open ook mee aan het dubbelspel. Dat deed ze aan de zijde van de Chileense Alexea Guarachi. Samen maakten ze het de Wit-Russische Sasnovich en de Amerikaanse Townsend vooral moeilijk in de eerste set, maar ze verloren wel.

Het was voor het eerst dat Alison en Alexea een dubbelduo vormden. Dat was er nochtans niet aan te zien. Ze gingen uitstekend van start, zorgden voor de eerste break en liepen 4-1 uit. Nadien zagen ze hun 4-1-voorsprong veranderen in een 4-5-nederlaag. Alison en Alexea sleepten hierna wel nog een tiebreak uit de brand. Bijna was die zelfs niet nodig geweest, want in het twaalfde spel hadden ze een setpunt. Dat bleef onbenut en in de breaker maakten Sasnovich en Townsend het verschil met vier punten op rij.

Het bleef ook hierna nog even gelijk opgaan. Nadat een 2-2-stand op het scorebord kwam, moesten zowel Alison als Alexea echter hun service inleveren. Na ruim anderhalfuur verloren ze de partij met 6-7 (3/7) en 2-6. Toch maakten ze om voor het eerst samen te spelen een aardige beurt.