Alison verliest eerste match van het seizoen

Alison (WTA-44) is aangeduid als achtste reekshoofd op het WTA-toernooi van Auckland en speelde in de eerste ronde tegen Alexandra Dulgheru (WTA-69). Vijf jaar geleden namen beide speelsters het al eens tegen elkaar op op het grastoernooi van Rosmalen en toen trok de Roemeense in twee sets aan het langste eind.

Vandaag zag het er aanvankelijk beter uit voor de Belgische. Ze startte uitstekend aan de wedstrijd en stoomde door naar een 5-0 voorsprong. Ze moest één spelletje aan Dulgheru laten en schreef in een half uur de eerste set met 6-1 op haar naam. Ali slaagde er niet in om door te gaan op haar elan. Ze moest in de tweede set meteen twee keer opslag inleveren en verloor de set met 6-2. In de beslissende set slaagde ze er niet in om het tij te doen keren en moest ze met 6-4 het hoofd buigen.

Morgen is Alison (WTA D-107) nog aan de slag in het dubbelspel. Ze speelt samen me de Zweedse Johanna Larsson (WTA D-36). Ze nemen het in de eerste ronde op tegen de derde reekshoofden, Anna-Lena Groenefeld (WTA D-22) en Coco Vandeweghe (WTA D-56).