Alison verliest grootvader

Alison (WTA-76) moest in de eerste ronde op het ITF-toernooi van Poitiers ($ 100 000) de baan op tegen kwalificatiespeelster Xenia Knoll (WTA-291). Ondanks het verschil in ranking trok de Zwitserse in drie sets aan het langste eind.

In het begin van de eerste set braken beide speelsters door de opslag van hun tegenstander. Het was echter Knoll, die een tweede keer een break plaatste en de set met 6-4 won. In de tweede set verzilverde Alison één breakpunt meer dan haar tegenstandster en sleepte de set met 6-4 in de wacht. In de beslissende set ging het gelijk op tot 4-5. Toen moest de Belgische serveren om in de match te blijven maar hierin slaagde ze niet. Ze moest met 6-4 het hoofd buigen.

“Ik had vandaag graag gewonnen voor mijn grootvader”, vertelde Alison na afloop. “Hij is zondag overleden en ik had deze wedstrijd graag aan hem opgedragen. Het was echter te moeilijk om mij te kunnen concentreren op de wedstrijd aangezien ik de hele tijd aan hem dacht en hem enorm zal missen. Hij was niet alleen mijn grootvader, maar ook mijn peter en ik zag hem doodgraag.”