Alison verliest in eerste ronde Australian Open

Alison heeft de eerste ronde van de Australian Open niet overleefd. Petra Martic (WTA-81) was jamer genoeg in twee sets te sterk met 6-7 (4/7) en 3-6.

Alison dwong nochtans meteen drie breakpunten af. Martic overleefde dat voor haar moeilijke openingsspel en ging dan op haar elan door om 1-4 uit te lopen. Alison won dan weer de volgende drie spelletjes om er 4-4 van te maken. In het slot van de eerste set hielden beide speelsters mekaar in evenwicht, wat leidde tot een tiebreak. Daarin keek Alison al snel tegen een 1-5 achterstand aan. Ali nam wel de volgende drie punten voor haar rekening, maar haar Kroatische opponente kreeg nadien toch twee setpunten. Martic kwam het afmaken aan het net.

Martic liet zich hierna behandelen aan de schouder, maar leek er weinig last van te ondervinden. Het eerste deel van de tweede set, gekruid met vier opeenvolgende breaks in het begin, verliep gelijkopgaand. In het zevende game stond Alison nog 30-0 voor. De volgende negen punten gingen echter naar de Kroatische. Daardoor kwam Alison 3-5 achter. Op matchpunt tegen vond een backhand van Alison helaas de lijn niet, met een uitschakeling in het enkelspel als gevolg. Alison speelt ook nog wel het dubbelspel in Melbourne aan de zijde van Anna-Lena Friedsam.