Alison verliest na spannende partij van Slovaakse

Alison is er niet bij in de kwartfinales op Rosmalen. Nochtans was ze goed op weg met een set en een break voorsprong. Ook in de tiebreak van de tweede set had het nog gekund, maar die ging naar Kuzmova en dat bleek een sleutelmoment te zijn.

Zeven games lang bleef het ‘on serve’ tussen Alison en Kuzmova. Tot Alison met een diepe backhand return de Slovaakse in de fout dwong en zo voor de eerste break zorgde. Alison serveerde vervolgens overtuigend de eerste set uit: de ace naar buiten vervolledigde het blanco spel.

Het zag er uitstekend uit toen Alison nog eens door de opslag van haar opponente ging en 2-0 voor kwam in de tweede set. Kuzmova antwoordde door ook op haar beurt vijf opeenvolgende spelletjes te winnen. Nadien reageerde Alison opnieuw: met drie games op rij kwam ze weer langszij. In de tiebreak waren de eerste twee punten voor Alison. Onder andere door aardig retourneerwerk gingen de volgende vijf naar Kuzmova. Met een diepe slice werkte Alison nog mooi een setbal weg, maar een dubbele fout maakte een einde aan de set.

De wedstrijd kantelde nadien definitief in het voordeel van de nummer 81 van de wereld. Dankzij een backhand winner langs de lijn ging ze in het openingsspel van de derde set door de opslag van Alison. Ali’s tegenstandster bouwde haar voorsprong uit en maakte er een eind aan met een forehand cross-court. Het werd 6-3, 6-7 (4/7) en 2-6. Voor Alison is het nu op naar Mallorca.