Alison verliest spannende driesetter

Alison moet de kwartfinales in Mallorca aan zich laten voorbijgaan. In haar tweede partij in Spanje moest ze nipt het onderspit delven. Na een uitstekende eerste set verloor Alison van Sofia Kenin met 6-2, 4-6 en 4-6.

Alison stond de ballen goed te raken in het begin van de partij. Bij een 2-2-stand pakte Alison vier spelletjes op rij. Ze kreeg enkele breakpunten in het zesde spel. Bij de vierde breakbal dwong ze met een backhand return Kenin in de fout. Ook in het volgende opslagspel van de Amerikaanse trok Alison aan het langste eind. Een backhand cross-court winner van Ali besliste de eerste set.

Het opslagspel hierna ging wel blanco verloren, maar Alison zette de 0-2-achterstand in de tweede set meteen recht. Haar tegenstandster realiseerde bij 3-3 een nieuwe break. Twee breakpunten voor Alison om er 5-5 van te maken bleven onbenut. Op setpunt tegen ging haar return uit.

In een spannende derde set behielden beide speelsters hun eerste vier servicegames. Op breakpunt tegen bij 4-4 besloot Alison serve and volley te spelen. Kenin won echter het duel aan het net en serveerde de wedstrijd vervolgens uit. Op matchpunt deed een sterke service het halve werk voor de qualifier.